Sorin Cîmpeanu: „Se schimbă radical modul de predare”

Trebuie citite

Modul de predare

Modul de predare ar trebui să sufere modificări radicale.

Declarația a fost făcută de actualul ministru al Educație în cadrul emisiunii „În fața ta”, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu la Digi 24. Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Cu dublă specializare

Conform ministrului Cîmpeanu, sistemul de învățământ autohton are nevoie de profesori cu dublă specializare – chimie-fizică, fizică-biologie, istorie-geografie – pentru a se putea preda transdisciplinar, asemeni modelelor occidentale.

Moderator: Înainte de a avea o testare transdisciplinară, nu avem nevoie mai întâi de o predare transdisciplinară?

Sorin Cîmpeanu: ,,Testarea nu este transdisciplinară, este verificarea competențelor de bază pe discipline din trunchiul comun. Iar testarea va fi în anul 2027 după ce elevii vor fi parcurs 4 ani după acest nou plan cadru, acest nou curriculum pe care nimeni nu-l cunoaște în momentul de față.”

Moderator: Deci se schimbă, radical spuneți, modul de predare în școala românească.

Sorin Cîmpeanu: ,,Da, trebuie să ținem seama de realitățile existente, de profesorii pe care-i avem acum… Avem nevoie de profesori cu dublă specializare chimie-fizică, fizică-biologie, istorie-geografie, etc, ca să putem să predăm transdisciplinar. Acum n-avem. Vom avea. Va fi posibil prin eliminarea condițiilor de trecere printr-un proces de acreditare…

Importăm totul

România, și de această dată, vrea să preia și să impună modelul Occidental fără a ține seamă de specificul local și opinia celorlalți factori implicați în sistemul educațional. Desigur, actualul ministru a omis să îi consulte, dar în mod real, și pe profesori, elevi și părinți. Din păcate, reformatorul Câmpeanu crede că școala a devenit locul său de joacă.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -