Se solicită realizarea de cursuri de recuperare pe timpul vacanţei de vară, la şcoală

Date:

Salvați Copiii România

Salvați Copiii România, într-un comunicat de presă disponibil aici, solicită, printre altele, organizarea de cursuri de recuperare cu grupe mici de copii, în spații cu destinație educațională.

Pentru o intervenție cât mai eficientă, care să corecteze decalajele, Salvați Copiii solicită Guvernului
și autorităților locale ca, în perioada verii, în funcție de evoluția pandemiei și de redefinirea restricțiilor sociale, să poată fi organizate cursuri de recuperare cu grupe mici de copii, în spații cu destinație educațională.

salvaticopiii.ro

Marginalizare

Solicitarea vine într-un context complicat în care, conform declarațiilor ministrului Educației, la nivel național, în acest moment aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online.

Este vorba despre copii care au fost puși într-o situație critică de marginalizare și inechitate socială. În vreme ce colegii lor de clasă au participat la orele online, cei vulnerabili și fără acces la tehnologie au fost pur și simplu omiși din procesul educațional. Pentru dezvoltarea psiho-socială a acestor copii, acest lucru este o traumă”

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați
Copiii România

Cornul și laptele

Salvați Copiii România recomandă utilizarea sumelor rămase necheltuite pentru programul „Cornul și Laptele” pentru achiziționarea de tablete.

Totodată, organizația recomandă utilizarea sumelor destinate programului „Cornul și laptele” pentru achiziționarea de alimente pentru copiii vulnerabili și utilizarea microbuzelor școlare pentru transportul alimentelor către familiile copiilor.

SALVATICOPiII.RO

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
447 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap