Se solicită realizarea de cursuri de recuperare pe timpul vacanţei de vară, la şcoală

Trebuie citite

Salvați Copiii România

Salvați Copiii România, într-un comunicat de presă disponibil aici, solicită, printre altele, organizarea de cursuri de recuperare cu grupe mici de copii, în spații cu destinație educațională.

Pentru o intervenție cât mai eficientă, care să corecteze decalajele, Salvați Copiii solicită Guvernului
și autorităților locale ca, în perioada verii, în funcție de evoluția pandemiei și de redefinirea restricțiilor sociale, să poată fi organizate cursuri de recuperare cu grupe mici de copii, în spații cu destinație educațională.

salvaticopiii.ro

Marginalizare

Solicitarea vine într-un context complicat în care, conform declarațiilor ministrului Educației, la nivel național, în acest moment aproximativ 250.000 de elevi nu au acces la tehnologie și, deci, nu pot desfășura cursuri online.

Este vorba despre copii care au fost puși într-o situație critică de marginalizare și inechitate socială. În vreme ce colegii lor de clasă au participat la orele online, cei vulnerabili și fără acces la tehnologie au fost pur și simplu omiși din procesul educațional. Pentru dezvoltarea psiho-socială a acestor copii, acest lucru este o traumă”

Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați
Copiii România

Cornul și laptele

Salvați Copiii România recomandă utilizarea sumelor rămase necheltuite pentru programul „Cornul și Laptele” pentru achiziționarea de tablete.

Totodată, organizația recomandă utilizarea sumelor destinate programului „Cornul și laptele” pentru achiziționarea de alimente pentru copiii vulnerabili și utilizarea microbuzelor școlare pentru transportul alimentelor către familiile copiilor.

SALVATICOPiII.RO

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -