Se solicită controale și inspecții pentru a asigura disciplina profesorilor, directorilor și părinților

Trebuie citite

Controale și inspecții

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației a reacționat la datele de la evaluarea națională. Concluziile lui sunt cele de mai jos. Ne rezevăm dreptul de a nu face niciun fel de comentariu.

M-am uitat mai atent pe datele de la evaluarea națională.
Dragii mei: suntem în mijlocul unui cataclism educațional. L-am prevăzut din 2014, când spuneam că suntem în punctul unei rupturi ireversibile. Mulțumiți-i lui Ponta.

Soluțiile sunt, din păcate, unice:

1) ultracentralizarea cu ultraduritate a controalelor și inspecțiilor pentru a asigura disciplina profesorilor, directorilor și părinților

2) obligativitatea profesorilor ”buni” să formeze profesori mai puțin buni, care, văzând rezultatele, sunt preponderent în rural

3) acționat necruțător cu părinții care își deșcolarizează copiii (aș face ca în Germania, pedeapsă inclusiv cu închisoarea pentru cazurile grave (nu-mi veniți cu ”oooh, dar asta e cultura unora”)). Trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial și prelungirea anului școlar cu o lună. Nu mai vreau să văd prima și ultima săptămână pierdute cu bla-blauri.

4) sancționarea foarte dură a primarilor care nu asigură un minim din punct de vedere al infrastructurii în rural.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

M-am uitat mai atent pe datele de la evaluarea națională. Dragii mei: suntem în mijlocul unui cataclism educațional….

Geplaatst door Daniel P. Funeriu op Zondag 28 juni 2020

Nu mai cred în măsuri ”sociale” pentru ”defavorizați”. E momentul să tragem linie și să constatăm eșecul acestor măsuri. Aș menține doar acordarea de hrană și rechizite.

PS: puteți să îl puneți și pe Einstein al educației ministru. Nu va rezolva nimic. Unica soluție e un premier care e foarte bun și decis (mână de fier) în educație. Și încetați cu ”subfinanțarea”, pentru că este o falsă problemă. Banii sunt risipiți, mai ales în universitar.

PPS: felicitări ministrei și echipei sale pentru organizarea examenelor. Coaliția loazelor a pierdut și se dovedește cât de mizerabili au fost cu manipulările lor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -