Se forțează creșterea salariilor angajaților din învățământ. Nu este totul pierdut

Date:

Comisiile reunite pentru Muncă din Camera Deputaților și Senat au reintrodus creșterea salariilor cadrelor didactice în legea bugetului. Amendamentul vizează ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară. Guvernul, prin această rectificare bugetară, a amânat creșterea salariilor cadrelor didactice pentru luna septembrie 2021.

Art.43. – La articolul 38 alineatul (41) din Legeacadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările şi completările ulterioare, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins: „c) începând cu 1 septembrie 2021 de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022.”

9 abțineri

Amendamentul a fost avizat favorabil de către membrii comisiilor cu majoritate de voturi. Cu toate acestea, au fost înregistrate și 9 abțineri.

Dacă trece de vot

Cei de la PSD și-au propus convocarea camerelor reunite pentru a impune mai multe modificări asupra ordonanței de urgență privind rectificarea bugetară. Salariile cadrelor didactice vor fi majorate doar dacă aceste rectificări vor trece de votul Parlamentului.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
125 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap