Proiect: Unitățile de învățământ vor fi obligate să acorde asistență elevilor și studenților, în timpul sau în afara programului didactic

Date:

Un grup de senatori și deputați au înregistrat un nou proiect de modificare a LEN. Printre altele, este impusă obligativitatea unităților de învățământ (adică a profesorilor) de a acorda asistență elevilor și studenților, în timpul sau în afara programului didactic, față în față. Recunoaștem, formularea este destul de confuză și generală și poate da naștere unor abuzuri.

(3) Instituțiile publice de învățământ pot acorda asistență prin mijloace electronice elevilor și studenților, în timpul sau în afara programului didactic față în față. În situații excepționale reprezentate de starea de urgență, starea de asediu, starea de alertă, precum și în alte asemenea în care activitatea de învățare din cadrul instituțiilor publice de învățământ este suspendata sau întreruptă total sau parțial, pentru asigurarea dreptului fundamental la învățătură, activitățile de învățare se desfășoară în mediul online.

Se înființează Biblioteca Școlară Virtuală și Platforma școlară de e-learning

Se înființează Biblioteca Școlară Virtuală și Platforma școlară de e-learning, care includ programe școlare, exemple de lecții pentru toate temele din programele școlare, ghiduri metodologice, exemple de probe de evaluare. Aceste resurse digitale vor fi protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Educației și Cercetării obținând dreptul de publicare din partea autorilor, astfel încât aceste resurse sa fie accesibile permanent și gratuit oricărui elev sau profesor.

Față în față

Unitățile de învățământ pot utiliza platforma școlară de învățare prin mijloace electronice pentru a acorda asistență elevilor în timpul sau în afara programului didactic față în față.

Suficient!

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
62 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap