Proiect: Unitățile de învățământ vor fi obligate să acorde asistență elevilor și studenților, în timpul sau în afara programului didactic

Trebuie citite

Un grup de senatori și deputați au înregistrat un nou proiect de modificare a LEN. Printre altele, este impusă obligativitatea unităților de învățământ (adică a profesorilor) de a acorda asistență elevilor și studenților, în timpul sau în afara programului didactic, față în față. Recunoaștem, formularea este destul de confuză și generală și poate da naștere unor abuzuri.

(3) Instituțiile publice de învățământ pot acorda asistență prin mijloace electronice elevilor și studenților, în timpul sau în afara programului didactic față în față. În situații excepționale reprezentate de starea de urgență, starea de asediu, starea de alertă, precum și în alte asemenea în care activitatea de învățare din cadrul instituțiilor publice de învățământ este suspendata sau întreruptă total sau parțial, pentru asigurarea dreptului fundamental la învățătură, activitățile de învățare se desfășoară în mediul online.

Se înființează Biblioteca Școlară Virtuală și Platforma școlară de e-learning

Se înființează Biblioteca Școlară Virtuală și Platforma școlară de e-learning, care includ programe școlare, exemple de lecții pentru toate temele din programele școlare, ghiduri metodologice, exemple de probe de evaluare. Aceste resurse digitale vor fi protejate de Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Educației și Cercetării obținând dreptul de publicare din partea autorilor, astfel încât aceste resurse sa fie accesibile permanent și gratuit oricărui elev sau profesor.

Față în față

Unitățile de învățământ pot utiliza platforma școlară de învățare prin mijloace electronice pentru a acorda asistență elevilor în timpul sau în afara programului didactic față în față.

Suficient!

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -