Proiect ME (ROSE) – 500 de euro pe semestru pentru profesori

Trebuie citite

Proiect ME

Un proiect ME își propune să ofere 500 de euro pe semestru pentru acei profesori care decid să participe la programe de conversie profesională în universități. Aceste sume sunt acordate prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE) care realizează Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project – ROSE).

Adresă ME adresată universităților

În vederea realizării acestui proiect, ME a trimis o adresă către rectorii universităților din țară.

Ministerul Educației, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă, implementează Proiectul privind Învățământul Secundar (Romania Secondary Education Project – ROSE) care își propune, prin intervenții la nivelul liceelor și al universităților de stat, precum și prin intervenții la nivelul întregului sistem de învățământ preuniversitar, să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și terțiar și la creșterea ratei de promovare a examenului de bacalaureat și a celei de tranziție către învățământul terțiar.

ROSE beneficiază de o finanțare de 200 milioane de EURO, provenind dintr-un împrumut acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), și are o durată de implementare de 9 ani, între 2015 și 2024.

În cadrul proiectului, sunt finanțate 393 granturi pentru instituțiile de învățământ superior, valoarea totală alocată fiind de peste 47,6 milioane de EURO, un număr de 264 sub-proiecte fiind în curs de implementare, în timp ce 129 au fost finalizate.

Una dintre componentele proiectului urmărește formarea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, și, în acest sens, va fi finanțată participarea acestora în programe de conversie profesională, dezvoltate în concordanță cu prevederile OM nr. 6.194 / 2012 privind aprobarea Normelor metodologice de organizare și funcționare a programelor de conversie profesională a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Finanțarea acordată pentru fiecare cadru didactic este de 500 EURO/semestru de studii, ceea ce conduce la o sumă totală, după caz, de 1.500 sau 2.000 EURO, în funcție de durata programului de studii ales.

Astfel, Stimată Doamnă Rector, Stimate Domnule Rector, vă adresăm rugămintea de a ne comunica dacă instituția pe care o conduceți dorește să realizeze programe de formare pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar din categoria menționată mai sus. În cazul unui răspuns afirmativ, vă rugăm să ne transmiteți lista programelor pe care intenționați să le derulați, care deja au parcurs procedura menționată la art. 5, alin. (1) din OM 6194/2012, cu precizarea adresei de internet de unde pot fi descărcate mai multe informații cu privire la procesul de admitere a candidaților, precum și numele și datele de contact ale persoanei cu care se poate comunica în continuare pentru această problematică.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -