Profesori obligați să cumpere cărți

Date:

Din banii proprii

Situația manualelor de clasa a V-a este scandaloasă și nu exagerăm deloc. La fel de scandaloas este și faptul că mulți profesori care predau la respectivele clase nu au primit un exemplar al manualului pentru disciplina predată. Nu știm în câte școli avem de-a a face cu o astfel de problemă, dacă această practică este extinsă la nivel național sau doar la nivel local, cert este că, pentru a-ți putea pregăti ora cât și documentele, ai nevoie și de manualul clasei. în lipsa unui manual primit de la școală, ești obligat să scoți bani din buzunar.

Situație reală

Prin intermediul unui grup Facebook dedicat cadrelor didactice, un profesor și-a expus situația și și-a exprimat nemulțumirea. Îi preluăm integral postarea

Stimați colegi, nu știu care este situația în școlile dumneavoastră, dar eu sunt tare suparata. Au sosit manualele pentru clasa a V-a și surpriza….eu nu am primit. Nu, pentru ca este interzis sa se comande pentru profesori. Acesta este răspunsul pe care l-am primit. Pai de ce sa primesc eu manual? Doar eu nu am nevoie de manual, eu nu am nevoie sa vad exercitiile inainte de a le rezolva la clasa. Doar salariul meu e destul de „mare ” sa îmi permit sa îmi cumpăr singura manuale, sa îmi cumpăr topuri de hârtie pentru fişe, sa îmi încarc imprimanta pentru a lista fişe și sa mai rămână bani și pentru restul necesităților mele. RUȘINE domnule ministru Liviu Marian Pop, RUȘINE domnilor guvernanți. Sunt curioasa sa știu dacă dumneavoastră va cumpărați singuri (din „micul” dumneavoastra salariu) topurile de hârtie și toate materialele pe care le folositi. Suntem bugetari. As vrea sa știu dacă și cei din celelalte instituții de stat aduc bani de acasă pentru hârtia și materiale pe care le utilizează pentru serviciu. Părerea mea e ca PROFESORII sunt ultimii care mai contează pentru „stimatii” nostri guvernanti și acest lucru mă deziluzioneaza tot mai tare pe zi ce trece.

Pe banii profesorilor

Nu este de ajuns că profesorii trebuie să scoată lunar din buzunar sume considerabile pentru a achiziționa topuri de hârtie, pentru a xeroxa materiale ori pentru a achiziționa cartușe, a întreține imprimantele ori pentru tot felul de materiale pe care școlile nu se sinchisesc să le pună la dispoziție, mai nou, trebuie să cumpere și manuale. În ce domeniu, privat sau de stat, angajații cumpără materiale din salariul propriu, salariu despre cate toată lumea știe că este mizerabil?

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
275 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap