Profesori obligați să cumpere cărți

Trebuie citite

Din banii proprii

Situația manualelor de clasa a V-a este scandaloasă și nu exagerăm deloc. La fel de scandaloas este și faptul că mulți profesori care predau la respectivele clase nu au primit un exemplar al manualului pentru disciplina predată. Nu știm în câte școli avem de-a a face cu o astfel de problemă, dacă această practică este extinsă la nivel național sau doar la nivel local, cert este că, pentru a-ți putea pregăti ora cât și documentele, ai nevoie și de manualul clasei. în lipsa unui manual primit de la școală, ești obligat să scoți bani din buzunar.

Situație reală

Prin intermediul unui grup Facebook dedicat cadrelor didactice, un profesor și-a expus situația și și-a exprimat nemulțumirea. Îi preluăm integral postarea

Stimați colegi, nu știu care este situația în școlile dumneavoastră, dar eu sunt tare suparata. Au sosit manualele pentru clasa a V-a și surpriza….eu nu am primit. Nu, pentru ca este interzis sa se comande pentru profesori. Acesta este răspunsul pe care l-am primit. Pai de ce sa primesc eu manual? Doar eu nu am nevoie de manual, eu nu am nevoie sa vad exercitiile inainte de a le rezolva la clasa. Doar salariul meu e destul de „mare ” sa îmi permit sa îmi cumpăr singura manuale, sa îmi cumpăr topuri de hârtie pentru fişe, sa îmi încarc imprimanta pentru a lista fişe și sa mai rămână bani și pentru restul necesităților mele. RUȘINE domnule ministru Liviu Marian Pop, RUȘINE domnilor guvernanți. Sunt curioasa sa știu dacă dumneavoastră va cumpărați singuri (din „micul” dumneavoastra salariu) topurile de hârtie și toate materialele pe care le folositi. Suntem bugetari. As vrea sa știu dacă și cei din celelalte instituții de stat aduc bani de acasă pentru hârtia și materiale pe care le utilizează pentru serviciu. Părerea mea e ca PROFESORII sunt ultimii care mai contează pentru „stimatii” nostri guvernanti și acest lucru mă deziluzioneaza tot mai tare pe zi ce trece.

Pe banii profesorilor

Nu este de ajuns că profesorii trebuie să scoată lunar din buzunar sume considerabile pentru a achiziționa topuri de hârtie, pentru a xeroxa materiale ori pentru a achiziționa cartușe, a întreține imprimantele ori pentru tot felul de materiale pe care școlile nu se sinchisesc să le pună la dispoziție, mai nou, trebuie să cumpere și manuale. În ce domeniu, privat sau de stat, angajații cumpără materiale din salariul propriu, salariu despre cate toată lumea știe că este mizerabil?

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -