Porția de HAOS! Se amână/suspendă titularizarea?

Trebuie citite

Se amână/suspendă titularizarea?

Consecințele ultimelor declarații făcute de premier ne duc inevitabil spre o întrebare: se amână/suspendă titularizarea? În cazul în care nu ați aflat, premierul Orban și-a a anunțat intenția de a prelungi starea de alertă pentru încă 30 de zile.

Vom cere stare de alertă pentru 30 de zile

Ludovic Orban

În acest context, conform Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, concursul național de angajare în învățământ nu poate avea loc. Motivul este simplu, pe perioada stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacanțe.

ART 27 (3)Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12”.

Legea nr. 55 din 15 mai 2020

Excepții

Articolul 11
Pe durata stării de alertă, posturile vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătății, inclusiv funcțiile publice de execuție și conducere, pot fi ocupate de funcționari publici sau personal contractual, prin numire, fără concurs. Numirea se face prin ordin al ministrului sănătății și încetează de drept în cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.
Articolul 12
(1) Pe durata stării de alertă, pentru neîndeplinirea gravă a atribuțiilor de serviciu de natură a pune în pericol persoanele și măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi suspendate din funcții persoanele cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Sănătății și din unitățile sanitare publice aflate în subordinea, sub autoritatea Ministerului Sănătății.
(2) Posturile devenite vacante temporar prin aplicarea suspendării prevăzute la alin. (1) pot fi ocupate de funcționari publici sau personal contractual, prin numire, fără concurs, prin ordin al ministrului sănătății.
(3) Suspendarea din funcție dispusă în condițiile alin. (1) și numirea dispusă în condițiile alin. (2) încetează de drept la încetarea stării de alertă.

LEGEA NR. 55 DIN 15 MAI 2020

Concluzie

Singura cale care ar permite desfășurarea concursului de titularizare ar fi prin modificarea legii. Acest pas nu este imposibil, cu toate acestea, în actualul climat politic, după părerea noastră, ar fi greu de realizat. Rămâne de văzut care va fi impactul la nivelul sectorului de învățământ.

Inconștiența și iresponsabilitatea autorităților (Monica Anisie, Ludovic Orban, Klaus Iohanis și Nelu Tătaru) continuă…

Geplaatst door USLIP IASI News op Zondag 14 juni 2020

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -