Porția de HAOS! Se amână/suspendă titularizarea?

Date:

Se amână/suspendă titularizarea?

Consecințele ultimelor declarații făcute de premier ne duc inevitabil spre o întrebare: se amână/suspendă titularizarea? În cazul în care nu ați aflat, premierul Orban și-a a anunțat intenția de a prelungi starea de alertă pentru încă 30 de zile.

Vom cere stare de alertă pentru 30 de zile

Ludovic Orban

În acest context, conform Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, concursul național de angajare în învățământ nu poate avea loc. Motivul este simplu, pe perioada stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacanțe.

ART 27 (3)Pe durata stării de alertă, în instituțiile și autoritățile publice se suspendă orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau funcțiilor vacante și temporar vacante, cu excepția celor prevăzute la alin. (1) și (2), precum și la art. 11 și 12”.

Legea nr. 55 din 15 mai 2020

Excepții

Articolul 11
Pe durata stării de alertă, posturile vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătății, inclusiv funcțiile publice de execuție și conducere, pot fi ocupate de funcționari publici sau personal contractual, prin numire, fără concurs. Numirea se face prin ordin al ministrului sănătății și încetează de drept în cel mult 30 de zile de la data încetării stării de alertă.
Articolul 12
(1) Pe durata stării de alertă, pentru neîndeplinirea gravă a atribuțiilor de serviciu de natură a pune în pericol persoanele și măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, pot fi suspendate din funcții persoanele cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Sănătății și din unitățile sanitare publice aflate în subordinea, sub autoritatea Ministerului Sănătății.
(2) Posturile devenite vacante temporar prin aplicarea suspendării prevăzute la alin. (1) pot fi ocupate de funcționari publici sau personal contractual, prin numire, fără concurs, prin ordin al ministrului sănătății.
(3) Suspendarea din funcție dispusă în condițiile alin. (1) și numirea dispusă în condițiile alin. (2) încetează de drept la încetarea stării de alertă.

LEGEA NR. 55 DIN 15 MAI 2020

Concluzie

Singura cale care ar permite desfășurarea concursului de titularizare ar fi prin modificarea legii. Acest pas nu este imposibil, cu toate acestea, în actualul climat politic, după părerea noastră, ar fi greu de realizat. Rămâne de văzut care va fi impactul la nivelul sectorului de învățământ.

Inconștiența și iresponsabilitatea autorităților (Monica Anisie, Ludovic Orban, Klaus Iohanis și Nelu Tătaru) continuă…

Geplaatst door USLIP IASI News op Zondag 14 juni 2020

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
153 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap