O nouă obligație pentru cadrele didactice. Alte hârtii de făcut

Trebuie citite

Obligație

Ministrul Educație a anunțat o nouă obligație de serviciu care va fi pusă în cârca cadrelor didactice cu funcție de diriginți și a consilierilor școlari. Aceștia vor fi nevoiți să producă și mai multe hârtii, mai precis, o „recomandare de încadrare în educația secundară superioară”. De recomandare vor beneficia elevii clasei a VIII-a.

Consilierul școlar și dirigintele au obligația să emită o recomandare de încadrare în educația secundară superioară.

Ce spune legea

La finalizarea clasei a  VIII-a, consilierul școlar și dirigintele au obligația să emită  o recomandare de încadrare în educația secundară superioară, având caracter de orientare școlară pentru fiecare elev în parte. Recomandarea este emisă în baza unei evaluări specifice, care se comunică elevului și părinților/reprezentantului legal. La elaborarea recomandării sunt consultate și cadrele didactice de la clasă. Recomandarea are un caracter orientativ în stabilirea celor mai potrivite opțiuni pentru profilul fiecărui elev și se include în portofoliul personal educațional.

Porofolilul educațional

Documentul face parte din noul „portofoliu educațional”, despre care s-a scris aici. Documentul este prevăzut în viitoarea Lege a Educație.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -