Noi programe pentru examenele naționale (Evaluare Națională și Bacalaureat)

Trebuie citite

Examenele naționale

Situația din prezent a determinat MEC să schimbe regulile în timpul jocului și să modifice programele pentru examenele naționale (Evaluare Națională și Bacalaureat). Conform unui comunicat oficial, accesibil aici, elevii care vor susține în acest an examenle naționale vor fi scutiți de materia pe care ar fi trebuit să o parcurgă în semenstrul II.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a aprobat prin ordin revizuirea programelor de examen pentru Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a și examenul național de Bacalaureat, fără conținuturi aferente semestrului al II-lea al anului școlar în curs. Această măsură a fost agreată și cu partenerii educaționali, reprezentanții elevilor, studenților, părinților, cadrelor didactice și reprezentanții Consiliului Național al Rectorilor, în vederea finalizării cu succes a anului școlar 2019-2020.

WWW.EDU.RO/

Egalitate de șanse

Conform declarațiilor ministrului Educației, modificarea programei școlare are menirea de a asigura egalitatea de șane.

Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de șanse pentru toți elevii care vor absolvi învățământul gimnazial, respectiv liceal, dar și o evaluare obiectivă, la nivel național, a competențelor specifice formate/dezvoltate, dar și a conținuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învățământului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a până la finalizarea semestrul I al anului școlar 2019-2020

www.edu.ro

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -