Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Trebuie citite

Ministrul Sănătății

Într-o emisiune la postul de casă al actualei puteri, la Digi 24 ne referim, actualul ministru al Sănătății a făcut declarații scandaloase. Pactic, acesta a sugerat părinților, în spiritul „transparenței”, să solicite de la unitățile de învățământ informații privind statutul medical al profesorilor.

Scandalos

Întrebată dacă părinţii vaccinaţi pot refuza ca la clasa copilului lor să intre profesori nevaccinaţi, Mihăilă a dat un răspuns care calcă în picioare confidențialitatea dosarului medical. Să nu cunoscă ministrul Sănătății acest lucru?

Moderator: Adică vom începe școala cu profesori nevaccinați, la procentul de profesori vaccinați acum este foarte clar că în toate școlile din România cel puțin o disciplină copiii o vor face cu un profesor nevaccinat. Suficient ca să fie periculos, am lămurit asta aici. Și atunci părinții ar trebui să decidă?

Ioana Mihăilă: Cred că părinții ar trebui să ceară școlilor situația profesorilor vaccinați și nevaccinați.

Moderator: Ca să fie o chestiune transparentă și…?

Ioana Mihăilă: Ca să fie o chestiune transparentă și ca și școlile să promoveze mai activ vaccinarea în rândul cadrelor didactice.”

Reacție sindicală

O primă reacție sindicală a venit din partea profesorului Nicu Cotescu, Președintele Sindicatului Învățământului „SpiruHaret” Dolj.

Când ne poartă mulți de grijă…Nu ar fi mai bine sa se intrebe cum ar face pentru a asigura in fiecare unitate de invatamant câte un medic si o asistenta, sau cât de bine sunt ,,motivati” profesorii, sau ce se întâmplă la ministerul dumneaei, dincolo de DREPTUL privind secretul propriului dosar medical!,,Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a transmis că părinții ar trebui să ceară și să aibă acces la o situație referitoare la profesorii care s-au vaccinat și cei care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19, ”pentru transparență” și pentru a fi la curent cu situația cadrelor didactice ale copiilor lor.”

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -