MEC – noutăți importante referitoare la începerea anului școlar 2020-2021

Trebuie citite

Noutăți

Am selectat câteva noutăți referitoare la începerea anului școlar 2020-2021. World Vision România a prezentat studiul-raport al activității Fundației în cei 30 de activitate. Cu această ocazie, pentru câteva minute, ministrul Educației a fost prezent în cadrul conferinței online. Printre altele, Monica Anisiei a mulțumit cadrelor didactice pentru modul în care s-au implicat în perioada desfășurării cursurilor în sistem online.

Descentralizare

MEC ia în calcul descentralizarea deciziei privind deschiderea anului școlar. Practic, în funcție de evoluția pandemie, autoritățile publice locale și unitățile de învățământ vor decide cu va fi deschis anul școlar.

Se ia în calcul și o astfel de variantă. Să descentralizăm decizia chiar mergând până la nivelul unităților de învățământ

Noi măsuri legale

La nivelul Guvernului României se află în pregătire o Ordonanță de urgență prin care se vor stabili măsurile luate în aceasta perioadă dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online.

Vom pregăti o Ordonanță de urgență prin care să stabilim măsurile pe care trebuie să le luăm în această perioadă dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online.

Sancțiuni pentru profesori


Conform ministrului Educației, Ordonanța de urgență care se află în pregătire va cuprinde și sancțiuni pentru acele cadre didactice care nu își vor realiza orele în sistem online.

Ordonanța va cuprinde toate masurile necesare pentru ca elevul sa nu fie in niciun fel prejudiciat si sa aiba acces la educație.

Tabletele

Tabletele, teoretic, vor ajunge în școli până pe 10 septembrie 2020.

Ministerul Educației a elaborat caietul de sarcini și acolo avem ca termen pentru a ajunge în unitățile de învățământ 10 septembrie, dar după cum bine se știe nu Ministerul Educației realizează această achiziție.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Video

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -