Guvernul fură (din nou!) de la profesori

Date:

Mai puțin cu 25%

După ce au amânat cu mai mult de un an îndeplinirea obligațiilor legale, prin scamatorii specifice unor adevărați profesioniști, Guvernul României atentează din nou la drepturile bănești ale cadrelor didactice. Conform declarațiilor liderului USLIP Iași, sumele restante aferente hotărârilor judecătorești primite de profesori începând de anul viitor vor fi cu 25% mai mici. Această situație se datorează creșterii cuantumului contribuției angajaților în urma aplicării noului Cod Fiscal.

Cu  9000 de oameni la București

USLIP IAȘI a declanșat procedura executării silite, despre care puteți citi aici.  Dacă problemele cadrelor didactice din Iași nu vor fi soluționate, peste 9000 de oameni vor recurge la măsuri de protest, inclusiv deplasarea la București.

Adresa USLIP IAȘI

 

SPRE ȘTIINȚA,

DOMNULUI PRIM-MINISTRU MIHAI TUDOSE
DOMNULUI MINISTRU AL EDUCAȚIEI MARIAN POP
DOMNULUI PREFECT AL JUDEȚULUI IAȘI MARIAN ȘERBESCU

Prin prezenta, vă rugăm să aveți în vedere suplimentarea fondului pentru plata hotărârilor judecătorești cu minimum 5 mil în acest an la nivelul județului Iași.

Este inadmisibil ca hotărârile definitive din anii 2011-2012 să nu fie plătite integral nici măcar la finalul anului 2017.

Pe de altă parte, așa cum știți, prin modificarea Codului Fiscal, membrii noștri de sindicat vor fi prejudiciați de încă 25% din suma rămasă, ceea ce reprezintă o nedreptate și discriminare flagrantă față de aceștia.

Având în vedere această situație vă informăm că USLIP IAȘI a demarat procedurile de executare silită în 134 de unități școlare ceea ce ar putea conduce la consecințe serioase ale procesului instructiv-educativ de care nu ne facem însă vinovați.

De asemenea, luni, 27 noiembrie 2017, între orele 12:00 – 14:00 vom picheta Prefectura Iași.

Domnule Ministru, vă învederăm că USLIP IAȘI are aproximativ 9.000 de membri de sindicat și suntem dispuși în situația în care drepturile noastre nu vor fi alocate să ne deplasăm inclusiv la București pentru a picheta sediile: Ministerului de Finanțe, Ministerului Educației Naționale, Guvernului României și Organizației Centrale PSD.

Cu stimă,

LAVINIU LĂCUSTĂ,
PREȘEDINTE USLIP IAȘI

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
184 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap