Sindicatele declanșează procedura executării silite. „Apreciem acest procent drept scandalos și jignitor”

Trebuie citite

USLIP Iași

Sumele primite de județul Iași pentru plata restantă a hotărârilor judecătorești sunt insuficiente. Promisiunile guvernanților s-au dovedit a fi simple minciuni prin care încercau să câștige timp. Într-un comunicat publicat pe site-ul USLIP Iași, disponibil aici,  organizația sindicală anunță declanșarea procedurilor de executare silită a unităților de învățământ în cauză.

Exemplu de urmat

Exemplul sindicaliștilor din Iași va fi preluat, conform semnalelor primite, și de alte organizații sindicale. Sub presiunea membrilor de sindicat, acest mod de lucru cu guvernul va deveni rapid cea mai logică opțiune.

Comunicatul USLIP Iași

 

ÎN ATENTIA MEMBRILOR DE SINDICAT USLIP IAŞI

 

Vă anunțăm că în urma analizei realizate la nivelul sindicatului nostru privind plata restantă a hotărârilor judecătoreşti aferente anilor 2008 – 2011 pe Legile 221, 330, 285, au fost constatate următoarele aspecte:

218 unităti şcolare de masă din judeţul Iași au solicitat o suma totală de 13.274 mii lei (aproximativ 13 milioane de Iei noi) din care au fost acordaţi 8.600 mii lei (8,6 milioane de lei noi). Media alocării pentru județul nostru este de 64.78% din total.

Apreciem acest procent drept scandalos şi jignitor în condițiile în care actuala guvernare a acordat în totalitate sume de bani reprezentănd restanţe şi dobânzi altor categorii sociale (magistraţi, angajaţi ai sistemului naţional de apărare. funcționari publici).

Este Inadmisibil ca sume relativ mici de bani să fie eşalonate pe o perioadă de aproximativ 6 – 7 ani, având în vedere că în 2017 Ministerul Finanţelor Publice și Ministerul Muncii și Justiţiei Sociale au fost de acord să aloce 500 mil euro pentru plata pensiilor speciale.

Stimaţi colegi, revoltător este şi faptul că sumele restante din hotărâri judecatoreşti vor acordate în anii 2018 şi 2019, însă ele vor impozitate diferit începând eu 1 ianuaric 2018, în defavoarea angajaților din învăţământ, urmare a modificărilor recente aduse Codului Fiscal prin O.U.G nr. 79 din 2017 publicată în Monitorul al României nr. 885 din 10 noiembrie 2017.

În acest context, așa cum am promis, urmare a neacordării integrale a restanțelor, vom iniția procedura de executare silită a tuturor unităților şcolare în cauză, în această săptămănă.

Menţionăm că pentru a nu afecta contul  „Cheltuieli de personal” din care se realizează plata salariilor, vom solicita doar poprirea contului „Cheltuieli materiale”.

În ceea ce priveşte plata dobănzilor penalizatoare, ni s-a promis că va fi aprobată o Ordonanţa de Guvern prin care sumele respective (relativ mici. cuprinse intre 700 – 5.000 Ici) urmează a fi eşalonate pe o perioadă de 5 ani. Pană în prezent, nu a apărut o ordonanţă în acest sens.

Vă asigurăm de faptul că Biroul Executiv USLIP va face toate demărsurile legale pentru ca membrii de sindicat nu fie prejudiciaţi.

Cu stimă, Preşedinte USLIP Pro,

Laviniu Lăcustă

 

Click pe imagine
Click pe imagine
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -