Fost ministru al Educației: „eliminați notele!”

Trebuie citite

Fost ministru

Fostul ministru al Educației, Daniel Petru Funeriu, și-a exprimat opinia referitoare la dispariția notării din sistemul de învățământ și la eliminarea tezelor, noile trenduri ale discuțiilor din prezent. Într-o postare pe Facebook, acesta s-a exprimat împotriva acestor decizii.

Eliminați, eliminați, eliminați! Eliminați notele!!
Copiii să se trezească nestresați de posibilitatea de a fi întrebați ceva la şcoală.
În niciun caz profesorii să nu creeze stres copilaşilor controlând temele de casă. Oribilele teme de casă… out!! Să profite copilaşii de copilăria lor, care nu se mai întoarce!
Teze? Altă aberație! În Finlanda sunt teze? Nu cred. Cum adică, să RECAPITULEZI materie? Băejnebun?
La sport note? Ce-i cu discriminarea asta? E oribil să-i stigmatizezi în asemenea hal pe cei atletici, să se ştie peste ani că ei făceau sport în loc de jocuri video şi şaorma!!
Ştiați că încă se dau note la muzică, de zici că suntem în evul mediu! Ce, mare scofală scârţa scârța la vioară, interpretând compozițiile sexiste ale unor bărbați albi creştini?
Matematica şi biologia… alte note, alte aberații! Ce, te întreabă cineva în viață despre integrale şi mitoză? Cum să notezi copiii la inutilitățile astea!
Pe scurt: nu mai stresați copiii cu evaluări, note, teze. Fericiți să fie!
(Sper că se înțelege că e pamflet. O ironie a neputinței şi neştiinței din jurul nostru. Altf spus: sunteți pe cont propriu, oameni buni!)

Tu?

Care este opinia ta?

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -