Fost General ISJ: Cursurile cu care vă lăudați sunt organizate de Casele Corpului Didactic, plătite de profesori și nici măcar autorizate la timp de Minister

Trebuie citite

Într-o postare pe pagina Facebook, Theodora Șotcan, fost Inspector Școlar General al ISJ Bacău, critică triumfalismul nord-coreean al Premierului Orban. În plus, deputatul PSD acuză MEC că pune bețe în roate CCD-urilor prin întârzierea acreditării cursurilor pentru care profesorii sunt obligați să plătească.

În ceea ce îi privește pe profesori, aproape că m-aș fi lăsat convinsă de triumfalismul nord-coreean cu care domnul Orban ne vorbea despre „zecile de mii” de cadre didactice care participă la programele de pregătire pentru utilizarea platformelor de învățământ online, dacă nu aș ști că, la nivelul județului Bacău, Casa Corpului Didactic a trebuit să își asume, din proprie inițiativă, lansarea unor astfel de cursuri, care însă nu își pot atinge obiectivul pentru că ministerul pe care îl conduceți întârzie emiterea ordinului de acreditare! Și, având în vedere faptul că termenul de înscriere aproape că a expirat deja, probabil că nici acreditarea nu va sosi la timp.

Cu alte cuvinte, cursurile cu care vă lăudați sunt organizate de Casele Corpurilor Didactic, plătite de profesori și nici măcar autorizate la timp de Minister.

Deasemenea, foarte important: profesorilor li se va deconta costul acestor programe de pregătire?Sau vor fi nevoiți să suporte singuri costul cursurilor (care pentru dumneavoastră poate fi modic, dar pentru un cadru didactic, mai ales debutant, s-ar putea să nu fie!). Și, ca să fie ca la Radio Erevan până la capăt, probabil că nici majorarea salarială programată pentru luna septembrie nu se mai dă, ci se ia!

În încheiere, doamna Anisie, vă propun o problemă simplă de matematică: având în vedere faptul că în județul Bacău sunt aproximativ 10.000 cadre didactice, iar Casa Corpului Didactic a lansat doua module de pregătire, cu o durată de 8-10 zile organizate în 2-3 grupe a câte 25 cursanți, până în ce an vor putea fi pregătiți toți profesorii din județ?
Atunci când este vorba despre școală, este vorba de elevi, părinți și profesori. Iar disprețul față de ei nu pot să vi-l iert!

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

PNL se spală pe mâini de responsabilitatea noului an școlarRecunosc, așteptam ca Primul-ministru să prezinte, astăzi,…

Geplaatst door Theodora Sotcan op Woensdag 12 augustus 2020
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -