Definitivat 2020: rată mai mică de promovabilitate în acest an

Trebuie citite

Definitivat 2020

MEC a publicat rezultatele examenului de definitivat din acest an cu o zi înaintea termenului inițial datorită „eficienței de care au dat dovadă toți cei implicați în evaluarea lucrărilor”. Dacă ești curios, rezultatele pot fi accesate aici.

Câteva date

Conform datelor centralizate de MEC, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 69,17%, iar 101 candidați au obținut nota 10. 4.176 de candidați cu medii între 8 și 10 au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații.  6.775 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 6.480 de candidați (95,65%). Dintre aceștia, 433 de candidați s-au retras, iar opt candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

Reguli

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -