Decizie MEN de ultimă oră – profesorii din preuniversitar încep sesiuni de instruire online

Trebuie citite

MEN

Începând de mâine, joi, 19 martie 2020, cadrele didactice din învățământul preuniversitar au primit invitația de a participa la o serie de instruiri online. Acestea vor fi transmise în direct pe canalul de Youtube Educred și pe pagina de Facebook a proiectului CRED, conform precizărilor Ministerului Educației Naționale.

CRED

Echipa propiectului CRED se va ocupa de realizarea webinarului. MEN își propune specializarea cadrelor didactice în utilizarea aplicațiilor și platformelor Teams/Office 365, Google Meet, Zoom, Livresq și Google Classroom.

Documentul

Având în vedere dreptul fundamental al copiilor la educație, vă rugăm să analizați soluțiile alternative de continuare a învățării on-line la nivelul unităților de învățământ din județul dvs./municipiul București, precum și numărul estimativ al elevilor care sunt implicați în aceste demersuri realizate de cadrele didactice. Ministerul Educației și Cercetării a fost și este preocupat să sprijine elevii și cadrele didactice , precum și alți beneficiari ai sistemului de educație, în utilizarea eficientă a instrumentelor și aplicațiilor educaționale utile activității didactice de la distanță.


În acest sens, prin proiectul Ministerului Educației și Cercetării, sunt planificate o serie de instruiri on-line pentru profesorii din învățământul preuniversitar. Echipa proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți – CRED” va realiza aceste instruiri ale cadrelor didactice, după cum urmează:

Joi, 19 martie, ora 10.00: Utilizarea Teams/Office 365

Vineri, 20 martie, ora 11.00: Utilizare Google Meet

Luni, 23 martie, ora 11.00: Utilizare Zoom

Marți, 24 martie, ora 11.00: Utilizare Livresq

Miercuri, 25 martie, ora 11.00: Utilizare Google Classroom

Webinarele sunt deschise și adresate membrilor comunității CRED, dar și altor persoane interesate de dezvoltarea competențelor digitale, care pot urmări și înregistrările acestor evenimente on-line.

Instruirile vor avea loc în transmisie live sau vor fi înregistrate și difuzate pe canalul de YouTube Educred () și pe pagina de Facebook a proiectului CRED ().

Recomandăm cadrelor didactice să urmărească instrucțiunile de accesare a Atelierelor online CRED. Acestea vor fi publicate pe site-ul proiectului CRED, www.educred.ro (instrucțiuni atelier, 19 martie 2020, Utilizarea Teams/Office 365 https://educred.ro/stiri/webinar-deschis-cadrelor-didactice-cu-tema-instrumentelor-de-lucru-online/), pe pagina de facebook a proiectului CRED, precum și pe pagina de FB dedicată evenimentului online.

Vă rugăm să transmiteți către toate unitățile de învățământ din județul dvs./municipiul București aceste informații, precum și faptul că începând cu ziua de vineri, 20 martie 2020, cadrele didactice vor avea la dispoziție pagina unică www.digital.educred.ro, ca spațiu de sprijin pentru activități la distanță cu elevii.


Sursa

Instuiri on-line pentru cadrele didactice din invatamantul preuniversitar

Geplaatst door Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” op Woensdag 18 maart 2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -