Copiii de șase ani, spaima unui cadru didactic

Trebuie citite

Din prima săptămână

Un incident oarecum ciudat vine să marcheze începutul noului an școlar. Acesta a avut loc miercuri, 11 septembrie, în județul Satu Mare, unde o profesoară ar fi fost nevoită, potrivit declarațiilor sale, să se apere de doi copii din clasa pregătitoare. Și s-a apărat nu oricum, ci pulverizând spray lacrimogen asupra „agresorilor” .

Arestare preventivă

În urma așazisei confruntări, cei doi elevi au ajuns la dispensarul medical local, apoi ar fi fost transferați la un spital din apropiere. Profesoara care a reacționat puțin spus deplasat, folosind spray-ul lacrimogen asupra copiilor, a fost reținută pentru 24 de ore, urmând a se propune arestarea preventivă a acesteia.

Anchetă derulată de Inspectoratul Școlar

Inspectoratul Școlar al județului Satu Mare a deschis o anchetă în urma acestui incident. Este suspect faptul că profesoara deține toate avizele medicale necesare exercitării activității. În cadrul anchetei, se va solicta o contraexpertiză a acestora. Redăm mai jos o parte din declarația pentru presasm.ro a inspectorului general școlar din județ și ne abținem de la comentarii.

Nu poţi să invoci legitima apărare în faţa unor copii de şase ani. Dacă erau copii de liceu am mai fi înţeles. Îi vom desface contractul de muncă, indiferent ce spune procuratura

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -