Control la meditații! O Comisie Națională de Inspecție Școlară îi va verifica pe profesori

Trebuie citite

Meditații

Meditațiile, una din obsesi

Meditații controlate și fiscalizate, aceasta pare a fi una din direcțiile de evoluție a ME sub administrarea lui Cîmpeanu. Mai noi, conform unor declarații realizate în cadrul podcastului Observator, actualul ministru a anunțat înființarea unei structuri care va avea drept menire realizarea de verificări pe acest subiect – Comisie Națională de Inspecție Școlară.

Ministerul Educației nu are atribuții de control, din această perspectivă, însă Ministerul Educației va avea o Autoritate Națională pentru Inspecție Școlară și Asigurarea Calității, în cadrul căreia va funcționa o Comisie Națională de Inspecție Școlară, care va avea ca obiectiv exact respectarea acestor reguli ce țin de deontologia profesională. Persoanele care vor face parte din această comisie, vă asigur, vor fi dincolo de orice îndoială din perspectiva prestigiului profesional sau moral.

Fără autosesizare

Nou înființata comisie va face verificările necesare în situațiile în cazul în care vor fi semnalate cazuri de meditații cu elevii de la clasă.

Vor verifica astfel de situații în măsura în care vor fi semnalate, nu va funcționa principiul autosesizării și al perchezițiilor domiciliare. În mod sigur nu, pentru că nu ne ocupăm cu aceste aspecte și pentru că dorim să punem lucrurile în regulă în așa fel încât fiecare instituție să se ocupe de ce trebuie să se ocupe. Sunt alte instituții care se ocupă de aspectul acesta, inclusiv de verificare a normelor fiscale”.

Care sunt riscurile?

Un profesor prins că face meditații cu elevii claselor la care predă, conform proiectului legii Învățământului Preuniversitar, poate fi acuzat de abatere disciplinară. Despre aceste sancțiuni am scris aici.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -