Ce recomandă șefa ARACIP diriginților

Trebuie citite

Șefa ARACIP

Șefa ARACIP, Mariana Dogaru, într-o postare pe Facebook, face o recomandare profesorilor diriginți. Aceasta îi sfătuiește pe diriginți să le vorbească elevilor despre mesajul pe care îl transmite campionul David Popovici prin performanțele sale și despre ce ne transmite acest remarcabil sportiv.

Performanța tradusă în succes, îmbrăcată în modestie

Un bun model pentru adolescenții care au căutări despre ceea ce sunt și ceea ce vor să fie! Imi place David Popovici pentru faptul că, deși cunoaște succesul, își păstrează (încă) noblețea și puritatea sufletească, fiind la fel de modest. Dacă aș fi profesorul diriginte al unor elevi de gimnaziu/ liceu, aș avea o dezbatere despre ce ne transmite acest remarcabil sportiv: performanța tradusă în succes,
îmbrăcată în modestie. Aceste persoane transmit frumosul către ceilalți. Howard Gardner vorbea de excelența în muncă și o definea: profesionalism si etică. Aș putea adăuga că modestia scoate foarte bine în evidență celelalte două componente. Totodată, cred că e imperios necesar să ne gândim, în calitate de educatori, cum putem contribui să construim elevilor aceste dimensiuni simplu, natural, în firescul lor.
Cum îi putem ajuta să iși seteze obiective personale, să aibă un sistem de valori, să se raporteze la etică. Desigur, aici o contribuție importantă o are mediul ( familial, social) în care ei se dezvoltă, dar să nu uităm că orice comportament de adult din preajma copilului îi poate imprima acestuia un sens al vieții, un înțeles a ceea ce vrea să fie. Felicitări, David Popovici, pentru ceea ce ești, un model de excelență! Felicitări adulților din preajma ta care te-au sprijinit să te formezi!

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Modificare majoră de la 1 septembrie 2023 pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial

Modificare majorăNoua Lege a învățământului preuniversitar vine cu o modificare majoră începând cu anul școlar școlar 2023-2024. Va fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -