Ca pe vremea colectivizării! ISMB amenință o categorie de profesori cu comisia de disciplină și concedierea

Trebuie citite

Ca pe vremea colectivizării!

Fără să pună la dispoziția cadrelor didactice mijloacele tehnice necesare îndeplinirii sarcinilor online, ISMB îi anunță pe profesorii care refuză să predea online că riscă comisia de disciplină și concedierea. Mesajul a fost transmis de purtătoarea de cuvânt a ISMB într-un interviu pentru europa fm.

Se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale. Se poate ajunge până la comisia de disciplină, și în urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice. Ce înseamnă sancțiuni drastice? Până la desfacerea contractului de muncă

Audio

Unde s-a mai pomenit așa ceva?

Mesajul vine în contextul în care angajatorul (ISJ-urile/MEC) nu oferă cadrelor didactice mijloacele necesare îndeplinirii sarcinilor de serviciu pe platformele online. În lipsa unor telefoane/tablete sau laptop-uri de serviciu, cadrele didactice sunt obligate să își folosească bunurile personale pentru folosul angajatorului. Unde s-a mai pomenit așa ceva?

Ce nu vor să vadă birocrații de la ISMB

Distinșii birocrați de la ISJB ar trebui să răspundă la următoarele întrebări:

  1. Unde se menționează în Fisa postului obligativitatea cadrului didactic de a folosi laptopul, smartphonul și Internetul, toate personale?!
  2. Ce măsuri a luat ISMB pentru protejarea cadrelor didactice de infractorii cibernetici?
  3. Cine este vinovat pentru incapacitatea rețelelor de Internet de a suporta traficul uriaș?
  4. Va plăti ISMB chirie pentru dispozitivele personale folosite de profesori? Dar facturile la Internet și curent, tot ISMB le va plăti?
  5. Câte cursuri, prin care profesorii sunt învățați să predea online, au fost decontate de stat?

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -