ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Trebuie citite

ARACIP

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice. Acestea arată o schimbare a abordării de către cea mai importantă agenție din sistemul de învățământ românesc.

Noutăți

Mariana Dogaru anunță o regândire a modului în care se va realiza evaluarea externă.

Am regândit evaluarea externă, am îmbunătățit legislația, astfel încât ARACIP să își poată desfășura activitatea și să pună accentul corect pe evaluarea activității cu elevii, pe generarea învățării profunde. Este un drum greu, anevoios pe care îl parcurgem, însă, alături de profesorii minunați ai acestui sistem, vom reuși! Suntem aici să identificăm abordări valoroase ale profesorilor, să construim împreună calitatea educației în mod autentic. Ne sunteți alături?

Vizita de evaluarea


În privința vizitelor de evaluare pe care le vor organiza inspectorii ARACI, acestea vor avea două componente:

  • consultarea documentelor pe platformă (listă minimă);
  • vizită la fața locului (interacțiune cu beneficiarii, asistență la lecții, observare directă, fără analiză de documente).

Dispare dosariada

Așadar, se păstrează o parte a abordării pusă în practică în perioada pandemiei. Practic, documentația va putea fi încărcată pe site-ul instituției. Ce de-a doua etapă va consta în vizitarea unităților de învățământ care solicită acreditarea ARACIP. Aceste vizite vor cuprinde asistențe la ora, observarea directă și obținerea de feedback de la beneficiari. Inspectorii nu vor mai solicita și analiza documente.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -