Afacerea perfectă! După ce le-a impus, statul nu va asigura măști gratuite pentru elevi și profesori

Trebuie citite

Afacerea perfectă!

Cu un pic de ajutor din partea factorilor de decizie din guvern, industria măștilor va reînflori din toamnă, asta pe cheltuiala părinților și a cadrelor didactice. Chiar dacă tot mai multe voci avizate și studii pun la îndoială eficacitatea acestor măști, multe dintre măști fiind neconforme, statul pare a fi surd și orb. Oare prin ce minune/intervenții se menține această atitudine a factorilor de decizie din guvern?

După ce le-a impus

După ce a impus obligativitatea măștilor, statul nu are de gând să le asigure în mod gratuit pentru elevi și cadre didactice. Aceasta este concluzia care se desprinde din declarațiile făcute de ministra Sănătății, potrivit B1 TV.

Există măşti care pot fi distribuite, e nevoie însă să modificăm câteva elemente din cadrul legal pentru a putea permite să le distribuim către copii. Vom face tot efortul pentru ca şcolile să poată să pună la dispoziţie măcar pentru cazuri selectate şi măşti gratuite. Nu ştim de când vom putea să reglementăm aşa încât să putem să le distribuim, nu ştim dacă vom reuşi să acoperim în timp util până când începe şcoala cu măşti toate şcolile

Un calcul simplu

Peste 3 milioane de elevi vor începe școala în septembrie. Înmulțiți această cifră cu numărul de zile lucrătoare din septembrie, apoi cu 1 leu. Să mai punem la socoteala un fapt simplu? Unii elevi vor schimba de mai multe ori masca pe perioada cât vor sta la școală. Așadar, pe fundalul scumpirilor nesimțite din ultima perioadă, din pixul doamnei ministru, bugetul unei familii va fi și mai strâmtorat de cheltuielile pentru măștile copiilor.

Așadar, cei care se ocupă cu producerea sau intermedierea comerțului cu măști au dat peste o adevărată mină de aur. Să tot prosperi în vremuri de pandemie.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -