Abuz? Cîmpeanu cere profesorilor să raporteze informații medicale

Trebuie citite

Baza legală?

Fără a preciza legea care îi oferă „dreptul” de a solicita informații medicale confidențiale, Cîmpeanu, ministrul Educației, impune profesorilor o nouă raportare. Mai precis, deși vaccinarea nu este obligatorie, acesta solicită profesorilor să raporteze dacă sunt vaccinați sau nu.

De la 1 septembrie?

Practic, de la 1 septembrie, profesorii vor primi spre completare un formular care cuprinde date medicale confidențiale. Știe ministrul Educației că cetățenii acestui stat au dreptul de a menține secret dosarul medical personal?

Ultima raportare ne-a arătat că avem peste 185.000 de angajați în sistemul de învățământ vaccinați, dintr-un total de peste 300.000, adică un procent de peste 60%. Am transmis deja o solicitare în așa fel încât odată cu revenirea în școli în data de 1 septembrie să facem actualizarea acestei raportări la nivelul fiecărei școli, apoi centralizat la nivel de județ și apoi la nivel național și la nivelul fiecărei universități în așa fel încât să vă putem oferi un răspuns concret cel mai târziu în data de 8 septembrie cu privire la numărul de angajați din învățământ vaccinați

Care este logica?

Ocupația părinților este secretă (vezi aici) dar datele medicale ale profesorilor nu sunt?

Lămuriri de la sindicate

Cu siguranță, foarte multe cadre didactice ar dori să afle opinia sindicatelor privitoare la legalitatea acestei solicitări.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Modificare majoră de la 1 septembrie 2023 pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial

Modificare majorăNoua Lege a învățământului preuniversitar vine cu o modificare majoră începând cu anul școlar școlar 2023-2024. Va fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -