laclasă.ro

 

USLIP Iași

Biroul Executiv al USLIP IAȘI aduce acuzații grave ministrului Educației și inspectorilor școlari din câteva județe ale țării. Acestea se referă la șicanarea cadrelor didactice, ca urmare a unui ordin trimis de ministrul Educației mai multor ISJ-uri. Ordinul îi vizează pe cei care nu au dorit să participe la organizarea Simulării Examenelor Naționale, fiind considerat un abuz specific anilor ’50.

Comunicat

Preluăm comunicatul USLIP Iași și vă invităm să îl distribuiți.

În ultimele zile am fost informați de faptul că în câteva județe din țară (Arad, Harghita, Prahova, ș.a) s-au constituit comisii pentru a ancheta profesorii care nu au dorit să participe la organizarea Simulării Examenelor Naționale. Reamintim decidenților din Ministerul Educației Naționale că din punct de vedere legal, profesorii aveau tot dreptul să nu participe la aceste acțiuni. Obligația lor era doar de a fi prezenți în unitatea școlară și de a-și face orele pe care le aveau în program. Legea Educației Naționale nu prevede nicăieri participarea cadrelor didactice la “simulări”.

Șicanarea dascălilor amintește de perioada anilor ’50 când “Tribunalele Poporului” judecau persoanele care nu se supuneau noii ordini. Îi asigurăm pe colegii noștri din județele respective că USLIP Iași ia în calcul acțiuni de protest dacă cineva va avea de suferit.

Solicităm Domnului Ministru Valentin Popa să revoce URGENT ordinul transmis către inspectorii școlari din județele respective ce vizează sancționarea colegilor noștri!

Biroul Executiv al USLIP IAȘI
22.03.2018

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen + 16 =