Profesorii care fac obiectul tăierilor de ore se tem că rămân fără loc de muncă

Trebuie citite

Profesorii în alertă

Profesorii care fac obiectul tăierilor de ore se tem că rămân fără loc de muncă. Pe surse, câteva cârtițe din MEC au scurs către un anumit site proiectele unor noi planuri-cadru. Conform acestor documente, în învățământ vor avea loc anumite reduceri de ore. Există și situații în care vor fi eliminate anumite discipline în întregime.

USLIP Iași

Liderul USLIP, profesorul Laviniu Lăcustă, a reacționat pe Facebook la nouă turnură pe care au luat-o evenimentele.

Luni, marți și astăzi am primit foarte multe telefoane și mesaje de îngrijorare, justificate, de la colegii care predau disciplinele ce fac obiectul unor tăieri de ore în noile proiecte de planuri-cadru. În special de la profesorii de educație tehnologică. Aceștia se tem că din toamnă vor rămâne fără loc de muncă! Ceea ce fac ,, specialiștii” din MEC coordonați de doamna Anisie este revoltător.După ce s-au făcut încadrările pentru 2020/2021 și s-a dat examenul de titularizare, funcționarii s-au gândit că este cazul să strice concediile unor oameni și să-i facă să se gândească la ziua de mâine. Este trist faptul că și noi cei din sindicate aflăm ce se întâmplă din presă. Există persoane in MEC care oferă constant informații unui anumit site.Nu comentăm acest lucru dar ne întrebăm de ce nu există aceeași preocupare pentru informarea și conlucrarea cu sindicatele în problemele care vizează învățământul preuniversitar.
În ceea ce privește ,, variantele” de planuri cadru nu putem comenta decât faptul că acestea sunt #aberante! Se urmărește doar o reducere mecanică a numărului de ore fără niciun fel de fundament pedagogic.
Se uită faptul că problemele reale, pe termen scurt, au legătură cu redeschiderea școlilor.Nu se face nimic pentru a asigura o normalitate în septembrie.Ne dorim evitarea unor tensiuni în sistem dar credem că se creează premise pentru un conflict pe care nu și-l dorește nimeni!

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Luni, marți și astăzi am primit foarte multe telefoane și mesaje de îngrijorare, justificate, de la colegii care predau…

Geplaatst door Laviniu Adrian Lăcustă op Dinsdag 4 augustus 2020
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -