Se solicită schimbarea denumirilor tuturor școlilor și prezența inspectorilor pe teren

Trebuie citite

Denumirile școlilor

Toate denumirile școlilor ar trebui modificate în viitorul apropiat pentru a cinsti memoria celor căzuți la Revoluția din 1989. Vizate sunt acele instituții care au „depersonalizantele nume comunistoide”. De asemenea, inspectorii școlari generali și adjuncți, conform unor declarații postate pe Facebook de Daniel Funeriu, ar trebui să petreacă mai mult timp liber în școlile din mediul rural.

Dacă eram șeful vreunui partiduleț îi puneam două condiții lui L. Orban pentru a-i vota guvernul:
1) să schimbe numele școlilor care au depersonalizantele nume comunistoide „Școala nr. XY”. În loc, să le dea numele oamenilor morți acum 30 de ani la Revoluție. Să nu mai fie în România nicio „Școala nr. XY”!
2) Inspectorii școlari generali și adjuncții lor să petreacă 4 zile din 5 (pe săptămână) în școlile din rural, să discute cu/îndrume directorii și primarii.
PS: îmi pare foarte rău că nu mi-au venit ideeile atunci când puteam să o fac. Sorry!

Criza numărului de ore

Daniel Funeriu nu a abordat doar necesitatea modificării denumirilor școlilor. Recenta reducere a numărului de ore a captat atenția fostului ministru.

Când eu vă spun că am 8-10 ani avans față de toți voi râdeți și ziceți că sunt arogant dar… în 2011 am introdus în Legea educației numărul maxim de ore la primar, gimnazial și liceal. Imediat după ce am plecat din minister au dat OUG și au renunțat. Azi, la 9 ani după acel moment, au revenit la varianta inițială.
La fel m-au înjurat cu clasa pregătitoare, Școala Altfel, Laserul de la Măgurele, camerele de la bac, antiplagiat și multe altele. Dar, desigur, nimeni nu le-a schimbat pentru că s-au dovedit măsuri bune. Popcorn…
LE: adevărul e că ei nu au revenit la ”maximum X ore”, ci la ”în medie maximum X ore”. Acum noh, cum calculează media e o altă chestie…

Daniel Funeriu

Pentru cei care nu știu, Daniel Funeriu a fost ministrul Educației în perioada 23 decembrie 2009 – 9 februarie 2012. În mandatul său, printre altele, au fost realizate o serie de reforme majore, a fost analizat pixelul albastru care îi dădea de furcă lui Traian Băsescu și adoptată LEN. Nu puțini sunt cei care au o opinie negativă referitoare la fostul ministru, cu toate acestea, nu putem nega rolul pe care Funeriu l-a jucat în cei 3 ani de mandat.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -