Anul 2020 va fi urât pentru profesori. Vezi de ce

Trebuie citite

Un an urât pentru profesori

Clasa politică pe care o avem urăște cadrele didactice. În anul 2019, indiferent de partidul din care au făcut parte, politrucii mioritici au lovit cadrele didactice din toate direcțiile. Doctrina politică nu a mai contat. Sub auspiciul „reformei”, prin loviturile aplicate, politrucii au slăbit și umilit această categorie profesională. Interesul politrucilor, de care nu mai scăpăm de 3 decenii, este clar: un om puțin educat este un om dependent de bunăvoința lor. Așadar, țara te vrea prost…!

O scurtă listă

Am întocmit o listă cu cele mai importante direcții spre care vor evolua diferite realități din sistemul educațional.

Concedieri

Există o lege, votată de parlament, promulgată de președinte, care trebuie pusă în aplicare. Nu se gândește nimeni să o modifice sau să o anuleze, asta chiar dacă toată lumea este consternată.

în prezent, lucrurile par a fi înghețate, cu toate acestea, se lucrează intens pentru punerea legii în aplicare. Direcția este clară ca ziua. Se vrea reducerea numărului de ore și concedierea unui număr încă necalculat de cadre didactice.


Dacă pentru anul 2020-2021 situația catedrelor este bătută în cuie, în anul școlar 2021-2022 sunt șanse mari ca reducerile să fie implementate. Din acel moment, Dumnezeu cu mila!

Planuri-cadru

În acest an vor fi aprobate planuri-cadru noi nouțe. Stați liniștiți, cele existente nu erau mucegăite de atâta vechime, au doar 3 ani de aplicare. Va fi o bătălie pe viață și pe moarte, logica nu va avea nimic de spus. Susținerea politică și numărul, da. Noile planuri-cadru trebuie să cuprindă mult mai puține discipline și ore alocate. Până acum, s-au vehiculat idei aiuritoare referitoare la eliminarea disciplinei Istorie, ori de comasare a mai multor discipline. Indiferent de versiunile care vor fi supuse dezbaterii publice, lovitura dată cadrelor didactice va fi majoră și legală, asta prin aprobarea acestor noi planuri-cadru.

Fără majorări

După cum arată prezentul, majorările salariale din toamna lui 2020 nu vor mai fi acordate. Pe motiv de „nu sunt bani”, inechitatea din sistemul bugetar se va menține. Vor exista persoane cu liceul care vor câștiga mai bine ca un profesor. Detalii pe site.

La fel de vulnerabili

Și în 2020, cadrele didactice vor fi la fel de neprotejate în fața abuzurilor. Nu există o lege care să pedepsească exemplar situațiile în care profesorii sunt abuzați de elevi și părinți. Având drept reper modul în care factorii politici s-au mișcat în prezent pe acest subiect, sunt egale cu zero șansele de adoptare a unei astfel de legi care să îi protejeze pe profesori.

Cu banii luați

Și anul acesta, ca în toți anii de până acum, cadrele didactice vor fi obligate să scoată bani frumoși pe cursuri de formare. Desigur, chiar dacă legea îl obligă pe angajator să deconteze valoarea acestor cursuri, oare câți dintre directori vor face asta?

Cu pagubă

Tot profesorii vor fi cei care vor cumpăra cu bani proprii tot ce înseamnă materiale didactice. Educația este singurul domeniu de stat în care angajatul vine cu hârtia de acasă, folosește imprimanta proprie pentru beneficiile comunității etc.

Furați

Sporurile sunt, după cum probabil știți, calculate având ca reper salariile mai mici, din anul 2018. Imoral și incorect, dar economic pentru putere.

Umiliți

Presa reacționează la comandă politică. Când profesorii își cer drepturile, ca o minune, la televizor apar fel și fel de cazuri de profesori „problemă”. Se urmărește slăbirea în continuare a cadrelor didactice, reducerea și mai mult a autorității lor pentru a justifica suplimentar concedierile care vor avea loc. Așadar, să nu rămâneți șocați dacă vor urma campanii îndreptate împotriva profesorilor.

Fără toalete, dar cu Wi-Fi

Să nu vă imaginați că nu vor mai pieri suflete nevinovate și în acest an. Curțile școlilor sunt adevărate capcane. Numărul toaletelor interioare va crește de ochii lumii, mai mult pe hârtie. În fond, „nu sunt bani”. Nu sunt bani nici pentru apă potabilă în școli, săpun sau pentru hârtie igienică. Bani, spre uimirea oamenilor cu un pic de logică, vor exista pentru acoperire Wi-fi.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Îți poți deconta 500 de lei pentru o cheltuială frecvent întâlnită în rândul celor care lucrează în educație

Îți poți deconta 500Îți poți deconta 500 de lei conform Ordonanței de Urgență nr. 53 din 23 mai 2024...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -