Sunteți cadre didactice și aveți copii? Vă sunt cunoscute aceste 5 drepturi?

Trebuie citite

Aveți drepturi

Nu puține sunt cadrele didactice care nu își cunosc drepturile. Rolul articolului de față este să vă ajute să vă cunoașteți drepturile pe care le aveți dacă sunteți părinți. Vă invităm să îl citiți cu atenție și să îl distribuiți pentru a sparge cenzura și a-i ajuta și pe alții să își cunoască drepturile.

Nu uitați!

Nu uitați, nu vorbim despre privilegii, ci despre beneficii legale stipulate de Contractul Colectiv de Munca din Invatamantul Preuniversitar 2019. Așadar, nimeni nu vă face niciun fel de favor dacă respectă legea.

Scutiri

  • Scutiri de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învățământul superior.
  • Scutiri de la plata taxelor percepute pentru eliberarea unor acte și documente școlare.
  • Scutiri de la plata sumelor ce sunt solicitate în vederea constituirii unor fonduri ale clasei/școlii
  • Gratuitate în internate și cămine studențești
  • Prioritate la cazarea în internate cămine studențești

(2) Copiii întregului personal din învățământul preuniversitar sau pensionat sunt scutiți de plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învățământul superior, de plata taxelor percepute pentru eliberarea unor acte si documente școlare, precum și de plata sumelor ce sunt solicitate în vederea constituirii unor fonduri ale clasei/școlii. Beneficiază de acest drept și copiii orfani de unul sau ambii părinți ce au activat în sistemul de învățământ.

(3) Copiii personalului din învățământul preuniversitar sau pensionat (părinte, întreținător legal) au prioritate și beneficiază de gratuitate în internate și cămine studențești. În acest scop, unitățile de învățământ preuniversitar asigura cazarea în internate și fac demersurile necesare către consiliile locale/județene pentru alocarea sumelor, iar Ministerul Educației Naționale aloca pentru studenți sumele necesare, instituțiile de învățământ superior asigurând cazarea gratuită în cămine studențești.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -