Sancțiuni dure: concedierea, pierderea titularizării și excludere din sistem timp de 10 ani pentru profesorilor care fac asta

Trebuie citite

Sancțiuni

Potop de sancțiuni! Legiuitorul pare că s-a întrecut pe sine atunci când s-a jucat cu sancțiunile în proiectul Legii Învățământului Preuniversitar. Fără a descrie ce fapte se încadrează la „abuz fizic și emoțional”, legiuitorul Cîmpeanu deschide nepermis portița abuzurilor asupra cadrelor didactice.

Abateri disciplinare

Abaterile disciplinare relevante pentru situația descrisă în acest articol sunt definite de legiuitor astfel:

(2) Reprezintă abateri disciplinare ale personalului didactic de predare și se sancționează potrivit art.

176 :

a) faptele de violenţă fizică, abuz emoțional;

b) orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor;

Concediere și interdicție pe 10 ani

În cazul în care un cadru didactic a fost concediat pentru pentru fapte referitoare la acte de violenţă fizică, abuz emoțional și orice activităţii care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor acesta va primi și o interdicție de a preda în sistemul de învățământ. Interdicția este valabilă pe o perioadă de 10 ani.

(Art 176, alin. 4) În situația aplicării sancțiunii disciplinare prevăzute la alin. (1) lit. d) [ nr. d) desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă], pentru fapte referitoare la acte de violenţă fizică, abuz emoțional și orice activităţii care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a antepreșcolarilor/preșcolarilor/elevilor, pentru o perioadă de 10 ani persoana sancționată nu poate exercita nicio activitate didactică în sistemul de învățământ.

Despre abuzurile elevilor și ale părinților

Nimic în lege despre modul în care se pot pedepsi abuzurile elevilor și ale părinților față de cadrele didactice. Din nou, statul român își trimite profesorii pe front fără modalități de apărare.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -