Profesorii vor completa un nou „Registru”. Miroase a discriminare!

Trebuie citite

Profesorii

Profesorii angajați în sistemul educațional de stat, conform proiectul Legii învățământului preuniversitar, vor fi obligați să se înscrie în Registrul declarațiilor de interese. Acest document va exista la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Art. 134

(2) Personalul didactic este obligat să se abţină de la orice activitate care aduce atingere valorilor și principiilor care guvernează sistemul național de învățământ, acesta trebuie să reprezinte un model de etică și integritate pentru elevi și pentru societate.

(3) Pentru a asigura obiectivitatea în activitatea de predare și evaluare, personalului didactic de predare îi este interzis să desfășoare meditații cu elevii de la clasă, având obligația de diligență să depună eforturi pentru atingerea profilului de competențe ale absolvenților ciclului la care predă prin activitatea de la clasă .

(4) Pentru punerea în aplicare a dispozițiilor alin. (3) la nivelul unităților de învățământ se constituie Registrul declarațiilor de interese. Ministerul Educației emite ordinul de ministru privind procedura de declarare a intereselor și aprobarea modelului Registrului declarațiilor de interese.

Ce se urmărește?

Viitorul Registru al declarațiilor de interese va servi autorităților drept bază de date cu cadrele didactice care realizează meditații. Se pune întrebarea dacă cei de la ANAF vor avea acces la aceste informații. Desigur, ar fi interesant de aflat și care va fi baza legală prin care cadrele didactice vor putea fi obligate să se auto-includă în registru.

Medicii?

Nu trebuie să ai diplomă de doctor pentru a vedea elefantul din încăpere. Aplicarea acestui Registru al declarațiilor de interese doar la nivelul sistemului de învățământ are un caracter discriminatoriu. Toți funcționarii din aparatul de stat (medici, angajați ai primăriilor și ai diverselor instituții, miniștri și acoliți de prin ministere), pentru evita caracterul discriminatoriu, ar trebui să se înscrie într-un astfel de registru prin care să dea asigurări, spre exemplu, că nu încasează bani de la cei pe care îi tratează.

P.S.

Un astfel de „Registru” va fi și pentru electricienii, tâmplarii și instalatorii care mai repară ceva și în afara programului de lucru?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Modificare majoră de la 1 septembrie 2023 pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial

Modificare majorăNoua Lege a învățământului preuniversitar vine cu o modificare majoră începând cu anul școlar școlar 2023-2024. Va fi...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -