5 minute de adevăr despre învățământul românesc (Video)

Trebuie citite

UPDATE

Stela Popescu ( 21 decembrie 1935- 23 noiembrie 2017 )

Învățământul românesc

Realitatea din învățământul românesc a fost excelent expusă de Stela Popescu într-un episod din serialul Pro TV „Las Fierbinți”. Pentru unii, adevărurile expuse în monolog au constituit în mod ipocrit o „surpriză”, iar așazisa trezire la realitate s-a produs zgomotos. Situația învățământului nu este dramatică de azi și de ieri, ci de foarte multă vreme, degradarea având loc sub ochii clasei politice și a întregii societăți.

„De unde să găsim noi cadre calificate de valoare care să primească un post la ţară? Nimeni nu mai vrea. Toţi profesorii pleacă la Bucureşti, pleacă în oraşele mari, nimeni nu mai vrea să predea aici. Am scris la Minister, am fost la Inspectorat, am vorbit cu toţi colegii mei…nu sunt soluţii. De parcă aici nu ar fi copii de valoare. (…) Pe una dintre profesoare abia am convins-o anul trecut să nu plece în Italia, ca menajeră. E foarte bună profesoară. Dar uneori mă gândesc de ce să stea aici să-şi piardă viaţa, când se poate duce în Italia să îngrijească pe cineva. De ce să rămână aici, pe o corabie care se scufundă? Despre învăţământul românesc vorbesc. Dacă nu s-a şi scufundat…Sunt încă mulţi copii buni aici. Mulţi copii foarte buni, nu buni.”

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -