Involuția bugetară

Noua “revoluție bugetară”, în fapt o mizerie ordinară, determină, în foarte multe cazuri, scăderi salariale în rândul bugetarilor. Pentru cei mai mulți, salariile nu vor crește nici pe departe cu 25%, după cum trâmbița psd-ul, ci, cel mult cu 2-3%. Poți calcula extrem de rapid cât o să primești în plus sau îm minus accesând acest link.

Te va revolta

În schimb, odată cu transferul în cârca angajatului a controbuțiilor sociale, vei constata, printre altele, că dai pentru sănatate sute de lei. Cu toate acestea, în spitale, condițiile sunt demne de un veritabil stat african. Chiar și așa, fără bani, sunt șanse mari să nu nu te bage nimeni în seamă, chiar dacă, prin taxele tale, dai sute de lei lunar.

FSLI

Comunicatul FSLI, vezi aici, spune clar

“Deşi s-a repetat de mai multe ori că nu vor fi scăderi salariale, iată că avem exemple concrete în care se întâmplă acest lucru. Avem colegi din personalul nedidactic cu jumătate sau un sfert de normă care, din cauza noului Cod Fiscal, pierd bani din salariu: câte 200 de lei pentru cei cu jumătate de normă, iar cei care au un sfert de normă, vin cu 54 de lei de acasă, pentru că toate contribuţiile sociale se plătesc la nivelul salariului minim pe economie, chiar dacă aceştia au venituri mai mici”, a declarat George Purcaru, prim-vicepreşedinte FSLI.

Hăncescu

„O problemă extrem de importantă e legată de grilă. Suntem poziționați cu salarii de mizerie în acest moment, 12.000 de angajați în învățământ care au fracțiuni de normă, conform Codului fiscal, ar trebui să vină cu bani de acasă. Convenisem cu ministrul de finanțe și al educației pentru personalul nedidactic, care curăță toalete, acei oameni au salarii de 700 de lei, jumătate de normă, propusesem spor de 5%”, declară Simion Hăncescu, preşedinte FSLI.

Video

 

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ten − seven =