Informații noi referitoare la plata salariilor pe decembrie și a hotărârilor judecătorești

Date:

Atunci când

Atunci când ești, din diverse motive, dator statului, acesta are grijă să își recupereze în doar câteva tranșe datoria. Dacă statul îți este dator, trebuirile nu sunt așa de simple. În cazul banilor tăiați de gașca băsescu-boc, deși profesorii au câștigat procesele în instanță, statul lungește plata pe 5 ani de zile. Nu era de ajuns că sume infime de bani au fost împărțiți pe 5 ani de zile, mai nou, statul român nu respectă deciziile proprilor instanțe judecătorești ori amână punerea în practică a acestora. Vorbim de dublă măsură, de discriminare, dar și de bătaie de joc la adresa cadrelor didactice. Să nu uităm că în cazul altor categorii socio-profesionale, statul și-a plătit rapid și dintr-o bucată datoriile constatate de instanțe.

Asigurări

Într-o postare pe Facebook, actualul ministru al Educației a dat asigurări că sumele datorate vor intra în conturile profesorilor până la sfârșitul anului. În acest scop, bugetul va fi suplimentat cu peste 145 de milioane de lei din fondul de rezervă al Ministerului Educației Naționale. Din păcate, guvernul a a avut bunăvoința să asigure plata integrală a acestor sume, prin urmare, în unele județe, restanțele din acest an vor fi acoperite integral în timp ce, în alte județe, doar în proporție de 90%.

Liviu Pop

Am finalizat Proiectul de HG prin care, săptămâna viitoare, vom aloca încă 145 de milioane de lei din fondul de rezervă al Ministerului pentru plata hotărârilor judecătorești.
Astfel, plătim peste 90% din aceste hotărâri judecătorești la nivel național.
Avem asigurată plata integrală a salariilor pentru luna aceasta.
Sper că atât Consiliile Județene cât și toate Consiliile Locale vor rectifica în timp util bugetele, pentru ca până în 31 Decembrie 2017, toți colegii din învățământul preuniversitar să primească banii.
De anul viitor aceste sume vor parcurge urmarorul traseu: Ministerul Educației Naționale, Inspectoratele Școlare, Unitate școlară.
Și tot de anul viitor, din bugetul Ministerului Educației Naționale, plătim dobânzile obținute prin hotărâri judecătorești.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
133 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap