„Alo! SINDICATELE! Sunteți pe recepție??”

Trebuie citite

Sindicatele, un răspuns?

Evenimentele din ultima perioadă au generat diverse reacții la nivelul corpului profesoral și al sindicatelor. Preluăm, fără niciun fel de comentariu, integral, opinia unei colege, opinie exprimată pe rețeaua de socializare Facebook. Dacă rezonați cu acest punct de vedere, vă invităm să distribuiți articolul.

A MURIT O COLEGĂ LA BACALAUREAT!!!!!!

Cu vreo 5- 6 ani în urmă am pierdut un coleg TOT ÎN TIMPUL EXAMENULUI DE BACALAUREAT! Ieri am fost la corectat: a trebuit să ajung la centrul de corectare la ora 8 ! Centrul de corectare e la 70 de km de oarșul în care locuiesc. Singurul mijloc de transport care sa ajungă la timp, un microbuz la ora 5, 45. M-am trezit la ora 5! Am ajuns acasă la ora 22! După 17 ore! Am corectat de la 8 la 20! Afară cumplit de cald, 30 și de grade,dar mai răcoare decât în clasă! Pentru 10 profesori- O STICLĂ DE APĂ!!!! REPET: 10 profesori- O sticlă de apă, și aia a venit după 3 ore! In scoli nu există aer condiționat! Să îmi spună cineva că nu sunt condiții în închisori?? N-ai voie să ieși din sală decât la orele de pauză, ca să mănânci ceva, între (13-14)! Și încă ceva: e mizerabil cum suntem tratați! Ni se opresc bunurile personale, nu avem voie cu telefon (întreb- dacă vreun membru al familiei mele are nevoie urgentă de mine atunci? ), deși suntem urmăriți cu camerele de luat vederi din momentul în care pătrundem în școală până ieșim! Să ne mirăm că doamna a murit??? E de meditat la ceea ce declară o colegă de comisie :„ Dacă începuse programul la ora 7,00, era ora 18,00, deci 11 ore de muncă, am înţeles din unele discuţii că făcuse, să zic aşa, naveta între acest liceu şi Liceul Vasile Alecsandri, pe căldura care a fost ieri, ucigătoare. Cred că s-au adunat mai multe aspecte.” Atenție! I s-a făcut rău la ora 18, dar , ca secretară, urma să părăsească școala după ora 22! La 20, 30 se predau lucrările! !!! Să spună cineva că s-a desființat sclavia! Dumnezeu s-o odihnească, iar pe noi să ne trezească! Familiile noastre au nevoie de noi! Alo! SINDICATELE! Sunteți pe recepție??

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -